Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

19.5.2017

En dag framåt

Upphandling av distansläkare överklagas

Marknadsdomstolen ska avgöra om vårdsamkommunen K5 gjorde rätt i att välja Attendo att sköta distansläkartjänsterna i Sydösterbotten. Doctagon som förlorade anbudstävlan har inlämnat besvär.

Vem ska sitta var

Ledare lördag 20 maj. Fullmäktige är utsett, men det är i andra organ där de flesta beslut fattas.

Nyhetsbild

Sporting avgjorde på övertid

FOTBOLL Fyra mål på fasta situationer gjorde att Sporting tog säsongens första seger hemma mot Virkiä i Lappfjärd.

Nyhetsbild

Oro för sämre ambulansvård

NÄRPES. I Närpes oroar man sig för försämrad ambulansservice på landsbygden. Formuleringen som väcker oro skiljer sig mellan svenska och finska versionen.

Segervall leder samhällsbyggnadsnämnd

KRISTINESTAD Mila Segervall föreslås bli ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, Henrik Antfolk i svenska utbildningsnämnden.

Kstad 19 bästa gymnasiet

KRISTINESTAD. Kristinestads gymnasium har stigit från 171:a plats i fjol till 19:e bland samtliga gymnasier i Finland när man räknar medeltalen i de fyra obligatoriska ämnena i vårens studentskrivningar framgår av Studentexamens statistik.

Nordmyr och Bernas i Korsnästoppen

KORSNÄS. Anna-Lena Kronqvist fick flest röster i kommunalvalet i Korsnäs. Hon var intresserad av att bli fullmäktigeordförande, men får nöja sig med att bli första vice ordförande.

Nyhetsbild

Tanja Holmlund FM-sjua i yrkesskicklighet

Studerande Tanja Holmlund vid Yrkesakademins enhet i Närpes knep en sjunde plats i grenen närvårdare då FM-mästerskapen i yrkesskicklighet avgjordes.