Rebecka Mann, Matilda Mann, Anna Valynets och Tracey Haga smygröker vid rinken i Taklax. Kommissarie Becka (Rebecka Mann) har fått nog av grannen (Jan-Ola Granholm).

Fartfyllt på JP:s veranda

Jessica Söderman -
Lördagens premiär av revyshowen i Taklax, JP:s veranda, bjöd publiken på många skratt och dråpliga sketcher. Revyn avhandlar dyra konsulenter, IKEA-besök, den nya kvarkenfärjan och innehåller många dans- och sångnummer.

I Kamb skulle man vilja ha en vägkurva uträtad, få vägbelysning för att kunna läsa grannens tidning ute vid postlådan och anlägga en simstrand, men det finns varken pengar eller miljötillstånd.

När kommunaltjänstemannen får höra att det finns förslag på att anlägga en skridskorink är det dock inga problem att få fram tillstånd och finansiering.

En atomubåt från Ryssland på väg till Sverige tvingas upp av stenar i Molpe, och ombord hittar man en kommunalpolitiker. Han anses inte behövas i Korsnäs längre, och får hänga med ryssarna på deras färd.

I barnprogrammen kan man nu för tiden se lite allt möjligt. Barnprogrammen i Taklax innehåller t.ex. Donald Trump och Hillary Clinton. Trump sprider skräck i USA och älskar pikar och intriger, sjungs det.

I sketchen ”In app-to-date-sopp” ska man koka soppa till mathantverkardagarna. Eftersom kockarna jobbar på fryseriet anser de sig själva vara legitimerade storhushållskockar.

Receptet på soppan finns i en app, som endast förstår högsvenska. På grund av andra användares olika uppdateringar i appen kokar man soppan på endast tre ingredienser, vatten, träskgädda och en potatis.

Efter ett värdetransportrån jagar polisen rånarna, men distraheras av skräpplockare utan tillstånd. Det visar sig att skräpplockarna plockat upp pengarna från rånet, tar polisbilen och beger sig mot Lidl i Närpes.

När man ska ägna sig åt lite mer olagliga saker, som att tjuvröka och snusa vid rinken i Taklax, ska man först se till så att ingen obehörig ser.

Tyvärr råkar en av tjuvrökarnas lillebror åka skridskor just denna kväll, men lovar att hålla tyst bara han får också får prova på.

Det går inte så bra att åka skridskor med en cigarett i munnen, men snusa går bra. När han däremot tar en klunk energidricka blir det för mycket, och han ramlar ihop.

Revyshowen i Taklax får mycket väl godkänt. Den innehåller många aktuella och roliga sketcher varvat med duktiga sångare som med bravur uppträder med både egenskrivna låttexter och originallåtar. De yngre på scenen klarar sig galant, och revyrävarna som varit med förr gör ingen besviken.

Taklax uf:s revyshow JP:s verandaPremiär: lördag 12.3

Regissör: Kurt Rusk

Revyaktörer: Rebecca Bäcklund, Tracey Haga, Miranda Lundén, Matilda Mann, Rebecka Mann, Kim Nybjörk, Pia Nybjörk, Dan-Anders Rosendahl, Jukka Saartenoja, Niko Saartenoja, Sandra Saartenoja, Anna Valynets, Andreas Vägar, Stina Österbro, Kraiwit Östman, Sandra Sund, Tindra Backholm, Jonathan Backholm, Emil Back, Tommy Ekström och Valentin Österholm.

Orkester: Tommy Ekström, Jan-Ola Granholm, Jan-Henrik Häggdahl, Andreas Vägar.


Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan