NyhetsbildZoom
Flyktingskolan i Korsnäs inryms i före detta kurscentrets matsalsbyggnad, det vill säga på samma område som mottagningscentralen. Foto: Arkiv

Två undervisar flyktingbarn i Korsnäs

Mona Söderman -
Många var intresserade av att arbeta i flyktingskolan vid mottagningscentralen för asylsökande i Korsnäs. Tolv var intresserade av två lärartjänster där.

Till lärare i den förberedande undervisningen har klasslärarna Ulrika Lindholm, Korsnäs och Benita Lidman, Petalax valts.

Förutom de två lärartjänsterna ingår två deltidstjänster som assistenter. Biträdena är ännu inte valda. Också de här arbetena intresserade många eller nio sökande.

Kommunen räknar med att 29 barn i åldern 7-16 år och 6 förskolelever ska delta i den förberedande undervisningen, som väntas pågå ett år.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan