NyhetsbildZoom
Korsnäs. Foto: Mats Ekman

Korsnäs erbjuder kommunplats åt 25 asylsökande

Mona Söderman -
Korsnäs kan erbjuda 20–25 kommunplatser för asylsökande som beviljats uppehållstillstånd.

Det svarar kommunen på Närings-, trafik- och miljöcentralens förfrågan om beredskapen för flyktingmottagning.

Då det gäller möjligheten att inrätta flyktingförläggningar påpekar styrelsen att en flyktingförläggning i Röda Korsets regi redan har öppnats i kommunen. Den har en kapacitet på cirka 160 asylsökande.

I fråga om att kunna bevilja kommunplatser till de flyktingar som erhållit uppehållstillstånd framhåller man att kommunen på basis av sin storlek kan erbjuda enbart en begränsad mängd platser. Tillgången på bostäder och tillgången på rum i de skolor och daghem som finns styr hur många som kan tas emot.

Styrelsen föreslår för fullmäktige att Korsnäs ställer sig positivt till att bevilja 20–25 kommunplatser. I första hand vill man reservera platserna åt asylsökande från Röda Korsets enhet i Korsnäs som beviljas uppehållstillstånd.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan