NyhetsbildZoom
Korsnäs. Foto: Arkiv

De intervjuas för jobbet som Korsnäsdirektör

Kerstin Nordman -
Fullmäktige ska intervjua fyra kandidater till tjänsten som kommundirektör i Korsnäs. Det beslöt kommunstyrelsen på måndag kväll.

De fyra är: Ann-Sofi Backgren, Christina Båssar, Tony Pellfolk och Marjo Österdahl.

Av de åtta sökande är det de fyra ovan nämnda som fyller kompetenskraven i kommunens förvaltningsstadga, det vill säga lämplig högskoleexamen samt god praktisk erfarenhet av kommunal förvaltning.

Backgren är politices kandidat och har tidigare i många år varit engagerad i kommunalpolitiken.

Båssar är politices magister och har jobbat på flera olika poster i det kommunala, senast som kommundirektör i Vörå.

Pellfolk är magister i hälsovetenskaper samt doktor i geriatrik och arbetar nu som vård- och omsorgsdirektör i Närpes.

Österdahl är ekonomie magister till utbildningen och invald i Närpesfullmäktige.

Intervjuerna kommer att ske måndagen den 16 mars. De är inte öppna för allmänheten.

Kommunstyrelsen ger sitt förslag om ny direktör måndagen den 30 mars och fullmäktige förrättar valet vid ett extra insatt möte onsdagen den 8 april.

Korsnäs nuvarande kommundirektör Anita Ismark går i pension i höst.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan