NyhetsbildZoom
Jens Nygård har haft en tuff start på säsongen. Två matcher har gett två röda kort. Mot Kajha blev det 0-0 och Nygård fick lämna planen i slutskedet av matchen. Foto: Janne Smeds

Kraft kryssade i Kajana

Janne Smeds -
Kraft fick inte hål på nästjumbon Kajaanin Haka i söndagens match. Och Jens Nygård gjorde sin andra match för säsongen. Även denna gång blev det en utvisning.

Kraft spelade sin fjärde raka match utan förlust då man kryssade borta mot Kajha i Kajana.

Samtidigt hade Närpeslaget på förhand all möjlighet att vinna matchen. För Kajha ligger tvåa från slutet och kom till spel med två avstängda tongivande spelare.

– Jag är ändå väldigt nöjd med det vi presterade. Pojkarna jobbade hårt från början till slut och vi tog ansvar för försvarsspelet. Vi gör inga mål framåt, men bakåt spelar vi riktigt stabilt, säger Krafts tränare Nijas Sarailija.

Kraft mönstrade sitt bästa möjliga anfall i matchen med Daniel O’Brien, Jonas Granfors och Semso Mujkic. Men deras krut var vått då målen skulle göras.

– Vi hade nog ett par bra lägen i första och flera ännu bättre i andra, men tyvärr fick vi inte in bollen. Deras målvakt var också riktigt bra. Så här är det ibland, säger Sarailija.

I slutet av matchen fick lagets rutinerade mittback Jens Nygård rött kort efter att i misstag träffat en motståndare i huvudet då han skulle rensa en förlupen boll.

Detta var samtidigt Nygårds andra match för Närpeslaget denna säsong. Och även i den första matchen blev resultatet ett rött kort, då efter en frilägesutvisning.

Krafts nästa match spelas på söndag hemma mot jumbon OTP från Uleåborg.

KajHa-Kraft 0-0

  • Krafts laguppställning:
  • Karl-Filip Eriksson – Mikael Johansson, Jens Nygård, Lavi Marca, Sifet Becic (46 min Jacob Åbonde) – Filip Lapveteläinen (75 min Oskar Ivars), Muhamed Omic, Kakhaber Samsonia – Daniel O’Brien, Jonas Granfors, Semso Mujkic.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan