NyhetsbildZoom
Tackan Bella och lammen Mimmi och Joa rymde från den här hagen på Kilen i lördags, och ännu på onsdagseftermiddagen hade de inte påträffats. Foto: Privat

Kilens får fortfarande på rymmen

Ann-Sofie Långvik -
Trots att många har letat har fåren som rymde från sin hage på Kilens hembygdsgård i Sideby i lördags ännu inte kommit tillrätta.

– Jag förstår inte att de inte har blivit upphittade än, sade Kilens verksamhetsledare Susanne Sandvik-Hannuksela på onsdagseftermiddagen.

Tackan Bella och de fyra veckor gamla lammen Mimmi och Joa rymde från sin hage i Kilen i lördags. Troligen blev de skrämda av åskan. Senast någon såg till dem var på lördag eftermiddag i Storhamnen i Sideby.

– De har gått längs stranden från Kilen, via Rysshamnen till Storhamnen, sedan dess har de inte synts till.

De har finkammat området i två dagar, men inte sett några spår av fåren.

Lammen är inte ens en månad gamla. De föddes den 12 juli. Barnen på evenemanget Barnens dag fick ge namnförslag till lammen, som alltså döptes till Mimmi och Joa.

Om man ser fåren kan man försöka fånga in ett av lammen och hålla det i famnen, tipsar Sandvik-Hannnuksela. Då hålls de övriga två i närheten.

– Men ta genast kontakt hit till Kilen, vilken tid på dygnet som helst, så kommer vi och hämtar dem.

Kilen fick låna fåren över sommaren. De ägs av Mikko Pitkäkoski i Kallträsk.

Susanne Sandvik-Hannuksela är tacksam för allt engagemang.

– Det är nästan det enda folk pratar om här.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan