NyhetsbildZoom
Dylan Bruggeling valdes till ordförande för Närpes ungdomsfullmäktige. Bakom honom, under taket vid en av stadens mataffärer, brukar många ungdomar träffas i avsaknaden av en bättre mötesplats. Foto: Miranda Eklund

Ny ordförande kritiserar stadens ungdomspolitik

Miranda Eklund -
I juni valdes Dylan Bruggeling till ordförande för Närpes ungdomsfullmäktige. Att få till stånd fler platser för unga att umgås på är huvudmålet för Bruggeling, som anser att staden investerar i allt annat än ungdomar.

– Jag tycker att det inte finns tillräckligt att göra i Närpes för ungdomar. De sitter under taket vid Eepee (S-market) och pratar, men för många är det också allt, säger Dylan Bruggeling.

Då ungdomsrådet blev ungdomsfullmäktige på initiativ av stadsstyrelsen i juni var det Nämpnäsbon Bruggeling som röstades fram som ordförande. Han är äldst i ungdomsfullmäktige, samt den enda manliga medlemmen bland tolv kvinnor. Tidigare satt han också med i ungdomsrådet.

Bristen på mötesplatser för unga är den viktigaste frågan som Bruggeling kommer att föra fram. Han säger att många gärna skulle se att staden skapade fler platser att utöva intressen på, så som en basketplan eller körbanor för moped och bil.

– Utan pengar kan vi i ungdomsfullmäktige inte göra något, men pengar finns det alldeles säkert hos staden, jag menar, man kan bygga ett hotell och ett stort daghem, men något åt ungdomar kan man inte bygga, säger Bruggeling.

Nya ungdomsfullmäktige träffas för första gången efter skolstarten för att diskutera verksamheten under året.

Läs hela intervjun med Dylan Bruggeling i tisdagens SÖ (8.8)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan