NyhetsbildZoom
Arkivbild. Djuren på bilden är inte de får som är på rymmen. Foto: Arkiv/Jasmine Edfelt

Får på rymmen i Sideby

Jonny Smeds -
Lördagens åskväder skrämde i väg två små lamm och en tacka i Sideby. Kilens Hembygdsgård som äger fåren ber trafikanter att vara försiktiga på vägarna i området eftersom djuren kan korsa vägar.

Två lammungar och deras mamma tackan Bella befinner sig på rymmen i Sideby. Fåren, som ägs av Kilens Hembygdsgård, försvann tidigt under lördagen, säger verksamhetsledare Susanne Sandvik-Hannuksela.

– Vi misstänker att de blev skrämda av åskan i lördags. Det är första gången som de rymt. Bella är ganska tam och brukar svara när man ropar.

Hembygdsgården har meddelat grannarna och spanat förgäves efter de försvunna fåren.

– Vi har kammat igenom hela området både i går och i dag, men vi har inte sett dem. Vi misstänker att det befinner sig någonstans mellan Kilen och gränsen till Skaftung. De kan ligga och trycka någonstans.

Senast någon observerade fåren var i ett vägskäl på väg mot Skaftungvägen klockan 13 i lördags, men sedan dess har Hembygdsgården varken sett eller hört något.

Sandvik-Hannuksela ber trafikanter som rör sig i området vara extra observanta och försiktiga eftersom fåren kan korsa vägarna.

Om någon ser fåren kan man kontakta Hembygdsgården eller Sandvik-Hannuksela.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan