NyhetsbildZoom
Wilma Lassfolk tog brons på 400 meter i junior-FM inomhus i vintras (bilden). Nu löpte hon karriärens bästa lopp och tog på fredagen brons på samma distans i FM för 19-åringar. Foto: Jan-Erik Bergman

Wilma Lassfolk tog FM-brons

Janne Smeds -
IF Krafts Wilma Lassfolk löpte karriärens bästa lopp vid junior-FM i Kauhava. Det belönades med en bronsmedalj.

Krafts löpartalang, som inledde den seriösa satsningen förra hösten, har haft en riktig raketkarriär. För några veckor sedan fick Wilma Lassfolk löpa i junior-EM och på fredagseftermiddagen i junior-FM kom en till glad överraskning.

Lassfolk, som inför 400-metersloppet i junior-FM i klassen D19, var statistikfemma i landet löpte karriärens hittills bästa lopp och kom i mål som trea.

– Alltså, det här. Man är riktigt på topp nu, säger en glad Lassfolk direkt efter loppet.

Tiden 55,77 var dessutom en rekordputsning med 65 hundradelar. Tiden är den nästbästa genom alla tider i Kraft. Endast Anna Sandbacka har löpt snabbare då hon noterats för 55,35. Vann loppet i Kauhava gjorde landets bästa 400-meterslöpare i åldersklassen, Viivi Lehikoinen på 54,67. Nea Mattila var tvåa med 54,91. Någon risk för att tappa tredjeplatsen fanns inte då fyran Kira Kruuti noterades för 56,02.

– Det var mitt bästa lopp i karriären, det stämmer bra. Jag hade en utsatt tid på första 200 meter men jag löpte än fortare än det. Och så orkade jag hålla farten ända till slut. Det här var en glad överraskning, säger hon.

FM-medaljen var Lassfolks andra i karriären. I februari tog hon brons på inomhus-FM på 400 meter i D19, men då i lättare konkurrens än nu.

Några mer lopp blir det inte för Lassfolk i helgen.

– Vi har ju fotbollsmatch med Krafts B-flickor på söndag, säger hon.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan