NyhetsbildZoom
Nya näringsombudet Johanna Peltoniemi ägnar mycket tid åt stadens mindre företag. Hon har sitt kontor i hamnhuset ute vid djuphamnen. Foto: Daniel Nissén

Näringsombud ska satsa på småföretag

Daniel Nissén -
Johanna Peltoniemi är Kaskös genom tiderna första näringsombud. Hon ska rikta in sig på småföretagen. De stora klarar sig nog, säger hon.

Hon tillträdde i april, Johanna Peltoniemi, 52-årig ekonomie magister från Teuva. Hon är anställd på två år med uppgiften att få fart på näringslivet i Kaskö.

Det mesta av hennes arbetstid går åt till att träffa och hjälpa de små- och medelstora företag som redan finns i Kaskö samt att assistera sådana som planerar att starta ett företag i staden.

– Ett önskemål när jag började var att jag skulle satsa på de små företagen. Det är de små företagen som bär upp Finland och de är den största sysselsättaren, säger hon.

– Det är lika viktigt att satsa på de som sysselsätter sig själva som på att försöka få hit någon stor arbetsgivare.

Just det här är något som staden tidigare kritiserats för att man inte skött tillräckligt bra.

– Kaskö har nog valt rätt när man anställt ett näringsombud som koncentrerar sig på småföretag. De stora klarar nog sig, säger hon.

Läs mera i lördagens SÖ (5.8)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan