NyhetsbildZoom
Dagsmark Petfoods Vd Laura Strömberg säger att produkterna tagits väl emot av partihandeln. Foto: Anders Bergvik

Nu får hundarna glufsa Dagsmarkmat

Anders Bergvik -
Förra veckan levererades de första partierna lokalproducerat torrfoder till återförsäljarna. Hundmatstillverkningen i Dagsmark sker nu i tre skift och företaget söker mer personal.

Första leveransen från Dagsmark Petfood skedde förra veckan till partihandeln.

– De stora återförsäljarna är positiva och har samma agenda som vi – för även de har noterat att det finns en växande marknad för närproducerat torrfoder, säger Dagsmark Petfoos vd Laura Strömberg.

– Vi hoppas förstås att partihandeln kör ut produkterna brett över sina nät av detaljhandelsenheter.

Råvarorna är närproducerade och utgörs av potatis, havre, bär, linfrö, gris och fisk.

Arbetet sker i tre skift, två anställda per skift, vilket gör att enheten sysselsätter sex personer, plus extra anställda samt sommarjobbare.

Företaget vill anställa ytterligare två personer för att då kunna köra produktionsanläggningen sju dagar i veckan.

Företaget verkar i 700 kvadratmeter av de fastigheter Riitan Herkkus Dagsfood finns i (före detta Estrellahallarna) och rum för tillväxt finns.

Läs hela artikeln i lördagens SÖ (5.8)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan