NyhetsbildZoom
Fredrik Sandgren och Christer Lillandt tippar på att 2.500 kilogram grönsaker av olika slag går åt under karnevalsdagarna. Foto: Malin Bylund

Kommers, musik och tomater lockar till karnevalen i Närpes

Leila Arnautovic -
2.500 kilo grönsaker räknas gå åt på årets Tomatkarneval som inleddes på fredag eftermiddag.

Redan från karnevalens start var det livfullt i Näsby. Försäljningen var i full gång och många tog sig in till centrum för att spana in vad karnevalen hade att erbjuda.

Och världens längsta tomatbord – det hör förstås karnevalen till.

Fredrik Sandgren, Finby, och Christer Lillandt, Pjelax, var två av försäljarna som intagit plats bakom Närpes trädgårdsproducenters flera meter långa bord. På det samsas många sorters grönsaker av olika form och färg.

Nyheter för i år är Flavorino-tomaten och spetspaprikan.

– Vi har också investerat i nya, stadiga bord, säger Lillandt och visar.

Efter en stunds funderande och adderande kommer försäljarna överens om hur mycket grönsaker som de tror kommer att säljas under dagarna två:

– Allt som allt landar vi nog på 2.500 kilogram, säger Sandgren som är inne på sitt trettonde år som försäljare på karnevalen.

Karnevalen pågår till och med lördag. Då blir det förutom marknadsförsäljning en hel del musik och dans på den stora scenen.

I Mitt i stan-huset bjuds det på film, växthusrevy och konstutställning.

För den sportintresserade gäller det att söka sig till Mosedal sent på lördag eftermiddag. Då möter hemmalaget Kraft Vasa IFK.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan