Kasköstyrelsen föreslår att Svens beviljas avsked

Tom Forsman -
Det är stadsfullmäktige som ska ta slutgiltig ställning till att bevilja Marlene Svens avsked som stadsdirektör i Kaskö. Tjänstemännen ska utreda hur hennes jobb kan skötas tillfälligt.

Stadsstyrelsen i Kaskö föreslår att Marlene Svens på egen begäran beviljas avsked från tjänsten som stadsdirektör från och med den 1 september.

Men det är stadsfullmäktige som ska ta slutgiltig ställning till frågan. Det sker på ett extra möte nästa veckas onsdag.

Styrelsen diskuterade också hur hennes arbetsuppgifter kunde skötas i väntan på en mer permanent lösning.

- Tjänstemännen ska gå igenom hennes arbetsuppgifter och se om det går att få en lösning med nuvarande personal i stadshuset. Eventuellt kan det också betyda någon måste få fler arbetstimmar. Går det inte att lösa så måste vi hitta på något annat, säger stadsstyrelsens ordförande Carl-Gustav Mangs (SFP).

I praktiken har Svens inte många arbetsdagar kvar. Hon har 37 dagar semester att ta ut, plus övertid.

- Hon har lovat att hjälpa till när det behövs, säger Mangs.

Svens begäran om avsked kom oväntat och med relativt kort varsel. Själv har hon motiverat sitt beslut med att hon även vill hinna göra något annat i sitt yrkesliv.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan