NyhetsbildZoom
Ibland krånglar den och ibland är den trasig. Bankautomaten i Närpes har även ofta slut på tjugolappar. Foto: Leila Arnautovic

Bankautomaten har ofta slut på tjugolappar

Leila Arnautovic -
Tomatkarnevalen står runt hörnet, och då kan det vara bra att ha kontanter i fickan. Men bankautomaten i Närpes fortsätter att krångla.

I maj installerades den nya bankautomaten i centrum. Den tillåter användare att både ta ut pengar, samt sätta in dem på sitt konto. Enligt Marianna Ruotsalainen på Automaatia finns det förhållandevis fler femtiosedlar i automaterna.

– Om inte användarna sätter in tillräckligt med tjugolappar, kan de därför ta slut, säger Ruotsalainen.

Bankautomaten i Närpes centrum har ofta slut på tjugolappar.

– Vi har tagit i beaktande utmaningarna i Närpes, som har att göra med hur länge de olika sedlarna räcker. Vi kan göra nya uppskattningar senare och lägga till fler tjugosedlar om det behövs på långsikt, säger hon.

Om man i så fall inte har tillräckligt med pengar att ta ut en femtiolapp, ska man enligt Ruotsalainen vara beredd på att betala på andra sätt och med andra betalningsmedel.

Men ibland är bankautomaten också trasig. Vad händer då?

– Förutom att vi blir informerade, går bland annat informationen till servicebolaget. De bedömer sedan situationen och granskar behovet av reparationen. Därefter skickas en reparatör till platsen. Huvudsakligen ska automaten fixas redan samma dag, säger Ruotsalainen.

Om man ringer numret som står på bankautomaten, får man oftast betjäning på finska och engelska.

– Det kan hända att våra arbetare pratar svenska också. Jag kan tyvärr inte säga med säkerhet hur många svenskspråkiga ringer till det numret. Till exempel till Automaatia är endast en bråkdel av alla samtal på svenska. Jag tror att den största orsaken till att så få är svenskspråkiga, kan vara att folk har valt finska eller engelska som betjäningsspråk, säger Ruotsalainen.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan