NyhetsbildZoom
Tanja Holmlund tävlade i grenen närvårdare och tog en sjunde plats i FM i yrkesskicklighet. Foto: Yrkesakademin i Österbotten

Tanja Holmlund FM-sjua i yrkesskicklighet

SÖ -
Studerande Tanja Holmlund vid Yrkesakademins enhet i Närpes knep en sjunde plats i grenen närvårdare då FM-mästerskapen i yrkesskicklighet avgjordes.

Mästare 2017, finska mästerskapen i yrkesskicklighet, avslutades på torsdagen. Tävlingarna pågick i tre dagar i Mässcentrum i Helsingfors och över 500 hundra studerande gjorde upp om att vara bäst i Finland i sin gren.

I finalen tävlar de åtta studerande som kvalat vidare från semifinalen. Finalisterna utförde flera olika uppgifter och arbetsmoment under de tre tävlingsdagarna.

Det gick bra för Yrkesakademin också i övrigt. Fanny Granholm, enheten i Pedersöre, tog guld i grenen närvårdare, och Emma Eklöf, enheten i Vasa, tog silver i grenen målning och tapetsering.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan