NyhetsbildZoom
Julina Lillandt är en av 40 studenter i Närpes gymnasium. Hon är helt nöjd med sitt resultat i studentskrivningarna. Foto: Mona Söderman

Studentmössan är redan inköpt

Mona Söderman -
Julina Lillandt är en av vårens 40 glada studenter i Närpes gymnasium. På torsdagen kom resultatet och nu återstår bara väntan på den stora dagen.

Julina Lillandt från Pjelax klarade av ganska många ämnen redan i höstas. Av de fyra obligatoriska ämnena var det endast modersmålet kvar att skriva i vår.

– Jag är nog helt nöjd med mitt resultat, säger hon.

Hon har sökt till flera olika utbildningar. I sommar gäller jobb i en trädgårdsaffär i Finby. Vart det bär av i höst beror helt och hållet på var hon får studieplats.

Gymnasierna i Närpes och Kristinestad dimitterar i vår 66 studenter.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan