NyhetsbildZoom
Guy Kronqvist går så småningom i pension efter över 35 år som kyrkoherde i Korsnäs församling. Foto: Arkiv Jessica Lindgren

Kyrkoherden i Korsnäs går i pension

Mona Söderman -
Kyrkoherde Guy Kronqvist är inne på sitt sista år som kyrkoherde i Korsnäs före pensioneringen. Han går i pension från den 1 april nästa år.

Det blir sammanlagt 35,5 år som kyrkoherde i Korsnäs för Guy Kronqvist, som fyller 64 nästa år.

– Jag hoppas tjänsten får sökande. Annars måste domkapitlet förordna någon. Enligt kyrkolagen ska det finnas en kyrkoherde i församlingen, säger avgående kyrkoherden.

Då kyrkofullmäktige i Korsnäs tog ställning till vilken form av val som ska göras gick det in för folkval av kyrkoherden. Det betyder att medlemmarna får vara med och välja efterträdare.

Alternativet skulle ha varit indirekt val, då kyrkofullmäktige väljer tjänsteinnehavare.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan