NyhetsbildZoom
Bland annat finska TV5 försvinner ur utbudet för den som ser på tv med egen antenn och får signalen från sändaren på Bötombergen. Foto: Daniel Nissén

Tv-kanaler byter plats - vissa försvinner

Mats Ekman -
På onsdag (17.5) kan det bli överraskningar i tv-rutan för de som tittar på tv via egen antenn på taket. En kanalsökning krävs när vissa tv-kanaler byter plats. I Sydösterbotten försvinner flera tv-kanaler ur gratisutbudet.

Det blir ett sämre tv-utbud från och med onsdag för den som via egen antenn fångar upp signalerna från Digitas sändare på Bötombergen i Lappfjärd.

Ett kanalknippe försvinner från Bötombergens sändare. Bland annat MTV3 och Nelonen flyttar nu till samma kanalknippe (A) som Yles kanaler.

Men antennhushållen i Sydösterbotten kommer att gå miste om flera gratiskanaler. Bland andra finska TV 5, Kutonen och National Geographic försvinner ur utbudet för de hushåll som befinner sig inom Bötombergens täckningsområde, det vill säga största delen av Sydösterbotten. Om man däremot får tv-signalen från Lapposändaren finns kanalknippget kvar.

Eftersom kanalfrekvenserna nu ändrats krävs att man gör en kanalsökning på sin tv.

Frekvensändringen berör inte dem som har kabel- eller IP-tv.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan