Träskvik till final i skogstävling

Amanda Lund -
Telma Träskvik från Rangsby förbereder sig inför finalen för den nationella tävlingen Skogsnöten. Hon är den enda eleven från Svenskfinland som gått vidare i tävlingen.

Tävlingen Skogsnöten har ordnats sedan 1982 och varje år deltar närmare 30 000 högstadieelever från hela Finland. För att klara sig i tävlingen gäller det att vara påläst kring skogskunskap. Frågorna är varierande och man ska kunna svara på allt, från vilka djurarter som trivs bland olika träsorter till hur allemansrätten fungerar.

Närpes högstadieskola deltar varje år i tävlingen men i år är det första gången en elev nått ända till finalen. Alla elever i årskurs 8 hade möjlighet att delta, i Telmas klass deltog hela klassen.

På måndag åker Telma Träskvik ner till södra Finland för att delta i den två dagar långa finalen där hundra elever deltar.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan