NyhetsbildZoom
Mosebacke skolas Elina Juslin växlar till Kevin Kaas vid torget i Närpes centrum. Foto: Daniel Nissén

Stafettpinnen passerade Näsby

Daniel Nissén -
Närpeselever satte fart när landsomfattande stafett kom till bygden.

På tisdag eftermiddag passerade Finland 100-stafetten Närpes centrum när elever från Mosebacke skola förde pinnen från norra Näsby genom centrum till Mosebacke. Stafettpinnen fick de av Yttermark skolas löpare.

Det är Finlands Svenska Idrott och Stafettkarnevalen som ordnar stafetten som går genom hela Svenskfinland. Den startade i slutet av april och målgången blir 19 maj i Esbo i samband med Stafettkarnevalens öppningsceremoni.

Stafetten är en del av firandet av Finlands 100-årsjubileum. Över 2 000 skolelever deltar i den.

På onsdag fortsätter stafetten med elever från Stenbackens skola som för pinnen vidare söderut.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan