NyhetsbildZoom
Julia Mäkkylä är jätteglad över hedersomnämnandet. Foto: Privat

Närpesbördig får utmärkelse för novell

Amanda Lund -
Logopedistuderande Julia Mäkkylä har fått ett hedersomnämnande för sin novell "Xiphophorus helleri" efter att ha deltagit i den litterära Arvid Mörne-tävlingen.

Närpesbördiga Julia Mäkkyla studerar i Åbo och bestämde sig för att delta i den litterära Arvid Mörne-tävlingen samtidigt som hon skrev på sin kandidatavhandling. Mäkkylä hade hört talas om tävlingen förr men detta är första gången som hon själv deltagit.

Hennes novell är en abstrakt berättelse om en person som lever som akvariefisk. Budskapet med novellen är att trots människor inte vill inse saker om sig själva, kommer det förr eller senare ändå upp till ytan.

Julia är jätteglad över hedersomnämnandet och i framtiden vill hon gärna ge ut en bok. Hennes litterära förebilder är främst japanska författare.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan