NyhetsbildZoom
Nijas Sarailija harmade sig över förlusten i Idensalmi. Spelmässigt var vi klart bättre, säger han. Foto: Janne Smeds

Förlust trots massivt spelövertag för Kraft

Janne Smeds -
Kraft fick en dålig start på bortamatchen i Idensalmi och trots att man spelade upp sig blev det inga poäng.

Serienykomlingen PK-37, som förlorade med 0-4 i premiären mot JBK, inledde söndagens division 2-match mot Kraft starkt.

Efter en kvart fick Karl-Filip Eriksson i Krafts mål kröka rygg första gången då Tuomas Halonen hittade rätt.

Tio minuter senare var samme man framme igen och satte tvåan. En riktig mardrömsstart för Närpeslaget som i premiären tog en seger borta mot GBK i Karleby.

– Det var två riktiga bjudningar från vår sida och de straffade oss med bra procent. Vi spelade inte alls dåligt, men så här är fotbollen. De som gör målen vinner. Men jag ska inte klaga på mina pojkar. Vi jobbar bra hela matchen igenom, säger Krafts tränare Nijas Sarailija.

I andra spelade Kraft upp sig och Jonas Granfors, vem annars, satte 2-1 med sjutton minuter kvar att spela.

Närmare än så kom Närpeslaget ändå inte och fick åka hem tomhänta från den långväga bortamatchen.

– I andra halvlek var det spel mot ett mål. Men det är svårt att komma till lägen då motståndarna försvarar med nio man och då deras mittbackar är två meter långa, säger Sarailija.

På söndag väntar äntligen hemmapremiär för Kraft som inlett med två bortamatcher på raken. Hercules från Uleåborg gästar då naturgräset på Mosedals idrottsområde.

Krafts laguppställning: Karl-Filip Eriksson – Mikael Johansson, Vanja Pobor, Lavi Marca, Samsonia Kakhaber – Muhamed Omic, Edis Elkaz (66 min Bekir Kadic), Ibro Merdan (56 min Jacob Åbonde) – Semso Mujkic, Jonas Granfors, Daniel O’Brien.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan