NyhetsbildZoom
Kjell Yrjans och Kurt Rösgren på Närpes vatten hoppas via ny prispolitik på snabbare anslutningstakt till avloppssystemet. Foto: Mona Söderman

Vill snabba på anslutningar till avloppsnätet

Mona Söderman -
Det går fortfarande trögt med anslutningen till avloppsnätet i Närpes. Nu försöker Närpes Vatten Ab påskynda anslutningstakten.

Vattenbolaget har gått in för att börja bygga även gårdsledningar. Bolaget drar ledningen så att den finns högst 40 meter från huset som ska anslutas.

Folk har klagat på att det blir dyrt att ansluta sig till avloppssystemet. Avgående vd:n Kurt Rösgren konstaterar att vattenbolagets styrelse därför har gått in för att ändra prispolitiken.

Priset är detsamma för alla fastighetsägare oberoende av hur lång ledning eller besvärlig terräng det blir frågan om.

Läs mera i fredagens Sydin (5.5)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan