NyhetsbildZoom
Lisbeth Lindfors och Matias Lindfors provsitter den nya läktaren vid sportplanen i Töjby. De tycker det är en klar förbättring mot de parkbänkar som funnits där. Foto: Mona Söderman

Nya läktaren i Töjby klar

Mona Söderman -
Lagom till Töjby FC:s premiärmatch på lördag ska den nya läktaren vid sportplanen i Töjby stå helt färdig. UPPDATERAD

Redan på vårmötet i fjol tog Töjby FC upp läktarbygget.

– Folk höll på att sitta sönder sargkanten på rinken. De beklagade sig i fjol över de dåliga sittmöjligheterna, säger tränaren Sebastian Molnå.

Laget beslöt att i egen regi bygga en läktare med stöd av Närpes stad, som äger idrottsplanen. De samlade ihop sponsorer och har fått bra hjälp vid anskaffningen av metall och trävirke.

Kostnadsberäkningen gick på över 5 000 euro. Sebastian Molnå konstaterar att det trots sponsorering och talkojobb blev kostsamt.

– Vi hoppas få stöd av Närpes stad i efterhand, säger han.

Artikeln är korrigerad: Premiärmatchen är på lördag 6.5 (i den tidigare versionen stod det felaktigt fredag)

Läs mera i fredagens SÖ (5.5)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan