NyhetsbildZoom
Foto: Kati Hiekkanen

Ny väg till daghem

Ann-Sofie Långvik -
Från och med i höst ska föräldrar som hämtar och lämnar barn vid Trollebo daghem i Finby köra längs en ny väg.

Närpes stad börjar bygga Lindebäckvägen och Daghemsvägen. Tekniska nämnden har valt entreprenörer för vägprojekten. Sundström Ab Oy fick jordbyggnadsentreprenaden och Syd-Österbottens Elbyrå Kb sköter vägbelysningen.

Lindebäckvägen som startar från Kristinestadsvägen kommer i framtiden att fungera som infart till den nya delen av Johannesbergs bostadsområde. Den nya vägen sammanbinds småningom med den del av Lindebäcksvägen som finns från tidigare på det befintliga Johannesberg.

Den nya delen av Johannesbergs bostadsområde har inte öppnats för byggnation ännu, men så snart övrig infrastruktur, som vatten och avlopp, har byggts till området kan staden börja sälja de tomter som finns längs de aktuella tomterna.

Lindebäckvägen och Daghemsvägen blir farbart skick redan i höst, men helt färdiga, med beläggning och allt, ska de vara i september nästa år.

Anbudet för jordbyggnadsentreprenaden var 248 100 euro och vägbelysningsentreprenaden 21 790 euro. I entreprenaden ingår även beläggningsarbeten.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan