NyhetsbildZoom
Markus Böling blir ny vd på Närpes vatten efter Kurt Rösgren. Foto: Mona Söderman

Generationsskifte på Närpes vatten

Mona Söderman -
Vd-byte förestår på Närpes Vatten Ab. Kurt Rösgren ger över till sin efterträdare Markus Böling.

Blivande pensionären Kurt Rösgren började sin bana på Närpes kommun 1977 som ansvarig för avfallsfrågor och avloppssystemet. 1984 kom han till vattenbolaget och blev vd 1987.

– Det var ganska stormiga tider i början med problem med vattenkvaliteten. Det har varit lugnt nu mot då, säger Kurt Rösgren.

2001 tog Närpes vatten över ansvaret för avloppsverksamheten från staden.

– Vi på vattenbolaget har fått ta emot mycket skit för anslutningstvånget. Men den utbyggnad vi gör ger bara folk möjligheten att ansluta sig. Vi tvingar ingen. Det är miljömyndigheterna som kan tvinga fastighetsägare att ansluta sig, påpekar han.

Läs mera i lördagens SÖ (29.4)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan