NyhetsbildZoom
De planerade reparationerna av Mosedals läktare skjuts fram med ett år. Foto: Daniel Nissén

Reparation av läktaren intresserar inte entreprenörer

Daniel Nissén -
Mosedals läktare är i behov av reparationer men staden har inte hittat någon entreprenör. Saken skjuts därför upp.

Det börjar finnas en del skavanker på Mosedals läktare i Närpes och det var meningen att det skulle utföras reparationer och underhåll där i sommar. Från staden har man begärt anbud från flera olika firmor men bara fått in ett – och det var på tok för dyrt.

Tekniska nämnden beslöt därför att man begär in nya anbud i höst och utför arbetena nästa sommar.

Det finns 200 000 euro reserverat för reparationerna men det anbud man fick in – från Suomen Betonikorjaus – var på 478 000 euro.

Enligt tekniska direktören Edd Grahn handlar det om normalt underhåll som behöver göras på betongkonstruktioner med jämna mellanrum. Det har börjat uppstå skador på läktaren men den är ännu inte i något alarmerande skick.

– Den är i hyfsat skick. Det är rätt tid att ta itu med det nu. Vi ska inte spara det fem eller tio år för då kan det bli betydligt dyrare, säger Grahn.

När underhållet väl kommer igång kommer det att ta hela sommaren att få det gjort. Speciellt som man kommer att utföra det i etapper så att någon del av läktaren kan vara i användning.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan