NyhetsbildZoom
Förberedelserna för att bygga ett nytt daghem intill skolan har nu börjat. Foto: Mats Ekman

Kaskö förbereder för byggboom

Daniel Nissé -
Ett nytt daghem, större Mariehem och pensionärshem. Det är många byggprojekt som nu planeras i Kaskö.

Detaljplaneändringar föreslås nu för flera områden i Kaskö. De behövs för att man ska kunna bygga ut serviceboendet Mariehemmet och pensionärsbostäderna i närheten samt ett nytt daghem.

Då det gäller daghemmet är planen att det ska byggas i anslutning till det gamla högstadiet, som sedan några år fungerar som stadens skola. Man ska också inleda planeringen av ett nytt centralkök och en gymnastiksal på samma område.

För Mariehemmet finns ett behov av att utöka det med 12 till 15 platser. Det skulle nästan motsvara en fördubbling. Man vill också bygga ut det radhus med pensionärsbostäder som finns i närheten med 15 nya bostäder.

Stadsstyrelsen har behandlat frågorna och de går nu vidare till stadsfullmäktige för godkännande.

Läs mera i morgondagens tidning (27.4)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan