NyhetsbildZoom
Vi får nöja oss med dem som blev invalda, säger Raimo Östergård i Back. Foto: Ann-Sofie Långvik

"Får nöja oss med de invalda"

Daniel Nissén/Ann-Sofie Långvik -
Många tenderar att rösta på någon från den egna byn men det ger inte alltid utdelning.

En trend som syns i såväl Närpes, Kristinestad som Korsnäs är att många väljare lägger sin röst i kommunalvalet på kandidater från den egna byn. Överlag leder det till en hyfsad geografisk spridning av de invalda men det finns också områden som blir utan representation medan andra kan lyckas få in flera i fullmäktige.

Ömossa röstningsområde, Back, Heden–Vestervik och Kallträsk blev den här gången utan representant i fullmäktige. Det var till och med svårt att få valfunktionärer den här gången till vallokalen i Ömossa.

Oavsett hur det gick finns inga andra alternativ än att ”nöja sig” med dem som blev invalda, konstaterar Raimo Östergård. Han hoppas också att de nyvalda beslutsfattarna i Kristinestad ska få saker och ting att gå framåt.

– Så inte varenda sak stannar upp bakom något besvär.

Läs mer i fredagens SÖ (21.4).

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan