NyhetsbildZoom
Fiskemuseet i Kaskö finns bland de museer som får statsbidrag. 5?600 euro får Kaskö stad för att förnya utställningen i museet. Foto: Arkiv

Museer får bidrag

SÖ -
Fyra museer i Sydösterbotten finns bland mottagarna då Museiverket delar ut statsbidrag till museer.

Kaskö stad får 5 600 euro för att förnya utställningen vid Kaskö fiskemuseum, Kaskö hembygds- och museiförening r.f. får 5 800 euro för renovering av Kaskö hembygdsmuseum, stiftelsen Kilens hembygdsgård i Sideby får 5 000 euro för att restaurera djurstall, Pörtom Hembygdsförening r.f. får 800 euro för renovering av fönstren i Småttgården vid Pörtom Hembygdsmuseum.

Museiverket har delat ut närmare 580 000 euro i statsbidrag till 122 museer.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan