NyhetsbildZoom
Emelie kollar utbudet av frukter och grönsaker i lokala matvaruaffären i Närpes. Emelie är en av deltagarna i Sveriges yngsta mästerkock som sänds i tv 4 med start i kväll. Foto: Jan Ola Klåvus

Blir hon Sveriges yngsta mästerkock?

Jan Ola Klåvus -
Emelie, som har rötter i Närpes, är en av tolv deltagare som gör upp om titeln Sveriges yngsta mästerkock.

I tisdags var Emelie Holmblad-Rzasoy tillsammans med lillasyster Olivia och mamma Nette i en av matvaruaffärerna i Närpes centrum och kollade utbudet av ingredienser.

Emelie gillar skarpt matlagning. Sushi verkar vara hennes favoritmat.

– Visst är det coolt att vara med. Också fröken i hennes skola hemma i Stockholm tycker att det är coolt, berättar Emelie.

I kväll (onsdag) premiärvisas årets upplaga av Sveriges yngsta mästerkock i Sveriges tv 4. Då sitter mormor Sonja och morfar Per-Ole bänkade framför tv:n i Yttermark. Där sitter förstås också Emelie, lillasyster och mamma som passar på att fira påsk i mammas barndomshem i Närpes.

Läs mera i torsdagens SÖ (13.4)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan