NyhetsbildZoom
Lappfjärds å. Foto: Mats Ekman

Ny tjänst: sms varnar för översvämning

Christine Smedberg -
NTM-centralen har öppnat en ny tjänst som varnar när Lappfjärds å hotar översvämmas.

Den som ansluter sig till tjänsten får ett sms till sin mobiltelefon om prognoserna visar att vattenståndet i ån ser ut att stiga så mycket att översvämning hotar.

Syftet med tjänsten är att förbättra markägarnas och invånarnas möjligheter till egen beredskap ifall det blir översvämning, uppger NTM-centralen.

Man kan ansluta sig till tjänsten genom att fylla i sig en anmälningsblankett på webben eller genom att under tjänstetid ringa 0295 027 646. För registreringen krävs att man uppger namn, mobiltelefonnummer och eventuell epostadress.

Det kostar inget att ta emot varningsmeddelandena.

Varningstjänsten är en del av NTM-centralens projekt Effektivare beredskap och information inför översvämningar. Projektet har som mål att effektivera invånarnas egen beredskap och översvämningsinformationen i de österbottniska landskapen.

En liknande tjänst lanserades i fjol för invallningsområdena längs Kyro älv och Lappo å.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan