NyhetsbildZoom
Christina Enholm, Kent Nygårds, Eva-Lisa Rosendahl och Ann-Marie Sax sitter i valnämnden i Rangsby. Valdeltagandet steg i Närpes, men nådde inte över 70 procent. Foto: Mona Söderman

Fler röstade i Närpes

Mats Ekman -
Valdeltagandet i Närpes är betydligt högre nu än i kommunalvalet 2012, men fortfarande lägst av kommunerna i Sydösterbotten.

I kommunalvalet hösten 2012 låg valdeltagandet på ynka 64,1 procent i Närpes.

Men den här gången är intresset betydligt större. Valdeltagandet steg till 68,6 procent.

Förhandsröstningen var även livligare denna gång, vilket indikerade ett högre valdeltagande.

Trots att valdeltagandet steg ligger Närpes ändå sämst till i sydösterbottnisk jämförelse.

Valdeltagandet i Kristinestad sjönk något, till 71,5 procent, ett par procentenheter lägre än 2012.

Tre av fyra röstberättigade Kasköbor valde att rösta. Trots att valdeltagandet är 75 procent är det ändå något lägre än 2012, då nästan 78 procent röstade.

Det högsta valdeltagandet i Sydösterbotten hade Korsnäs, där 78,1 procent röstade, jämfört med 74,8 i valet i oktober 2012.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan