NyhetsbildZoom
Mikaela Björklund Foto: Mikael Nybacka

Björklund röstdrottning i Närpes

Tom Forsman -
Precis som i förra kommunalvalet fick Mikaela Björklund flest röster i Närpes, följd av Sven Jerkku. God trea: andra generationen Norrback.

Mikaela Björklund (SFP) blev liksom i valet 2012 klar etta i Närpes, och samlade till och med ännu fler röster än då.

Hon fick nu 449 röster, eller nästan 8,6 procent av de avgivna rösterna i Närpes. I förra valet samlade hon 407 röster.

Mikaela Björklund är sittande fullmäktiges ordförande.

På andra plats kom liksom 2012 Sven Jerkku (SFP), som backade en aning till 324 röster från 356 i förra valet.

Anders Norrback (SFP) kom in med besked i sitt första kommunalval, och lade sig på tredje plats med 315 röster.

Lantbrukaren från Övermark har politiken i blodet som son till minister Ole Norrback, som gjort sin politiska karriär på nationellt plan och i Vasa.

- Ja, det gick över alla förväntningar. Och att jag fick 222 av mina 315 röster i Övermark förpliktigar, säger Norrback, som är medlem i bildningsnämnden men nu för allra första gången kandiderade i kommunalvalet.

Norrback är tätt följd av sittande stadsstyrelseordförande Olav Sjögård (SFP som samlade 301 röster, en rejäl ökning från förra valets 194 röster.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan