NyhetsbildZoom
Stina Österbro Foto: Arkiv/Mona Söderman

SDP förvånat i Korsnäs

Viveca Dahl -
SDP förlorade den enda fullmäktigeplatsen i Korsnäs. Kaj Holm fick ingen efterträdare.

Saldot för SDP:s två kandidater i Korsnäs blev den jämna och fina siffran fyrtio. Men det räckte inte för en fullmäktigeplats.

Varför gick det så här?

– Ja, jag är nog lite förvånad, säger Stina Österbro.

– Jag trodde vi skulle få en plats.

Hon och Pontus Westmalm var de två utmanarna på SDP:s lista. För hennes del var det tredje gången hon kandiderade i kommunalvalet. I nuvarande fullmäktige är hon ersättare – men inte för SDP utan för SFP.

Å andra sidan säger hon att den socialdemokratiska duon inte drivit någon särskilt aktiv kampanj. En eftermiddag på byagården kan inte riktigt sägas vara kampanj.

– Men det är bara att ta nya tag om fyra år.

Vad betyder det för en kommun att det finns ett och endast ett parti i fullmäktige?

– Svår fråga. Men klart att det skulle vara bra att det fanns lite för alla och envar.

Framför allt hoppades hon inför valet på högt valdeltagande. Och i det avseendet behövde hon inte bli besviken på de av tradition flitiga röstarna i Korsnäs. Valdeltagandet blev drygt 78 procent.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan