NyhetsbildZoom
Sven Jerkku säger att de österbottniska SFP-delegaterna stöder Torvalds. Foto: Johan Hagström

Nu finns bara SFP och SDP i Närpesfullmäktige

Mats Ekman -
Tre partier blir två i Närpesfullmäktige. Kristdemokraterna förlorade sitt enda mandat, medan Socialdemokraterna går från två till tre mandat. SFP är ohotat med 32 mandat.

Kristdemokraternas sammanlagda röstetal räckte inte till för bevara det enda mandatet. Inte heller nykomlingen De gröna lyckas ta sig in i nya Närpesfullmäktige.

SDP:s båda ledamöter i nuvarande fullmäktige, Peter Sjökvist och Roger Kronlund, får sällskap av en tredje ledamot Pia Rönnholm i fullmäktigeförsamlingen som tillträder 1 juni.

SFP behåller sina 32 mandat. Precis som i förra kommunvalet är Mikaela Björklund röstdrottning, med 449 röster. Hon är fullmäktiges ordförande, medan Sven Jerkku då som nu är på plats nummer två.

Anders Norrback från Övermark kommer med buller och bång in som ny ledamot i Närpesfullmäktige med 315 personliga röster. Han är son till minister Ole Norrback.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan