NyhetsbildZoom
Petri Pihlajaniemi. Foto: Arkiv/ Sture Riissanen

Pihlajaniemi, Blomstedt i topp i Kristinestad

Mats Ekman -
De två stora i Kristinestad, SFP och Samlingspartiet, skulle tappa varsitt mandat enligt förhandsrösterna, och Centern och SDP får tilläggsmandat.

I Kristinestad har 31,9 procent av de röstberättigade röstat på förhand, vilket motsvarar andelen förhandsröster 2012.

Samlingspartiets Petri Pihlajaniemi, ex-riksdagsledamot, var röstmagnet i Kristinestad i kommunalvalet 2012 och han har fått flest förhandsröster 122. Följande på listan över de flesta förhandsrösterna är Paavo Rantala (C) och stadsstyrelsens ordförande Åsa Blomstedt (SFP).

När 50 procent av rösterna i Kristinestad räknats (klockan 20.38) skulle alltså SFP gå ner från 15 till 14 mandat, men partiet är starkt ute i byarna där det är färre som förhandsröstar.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan