NyhetsbildZoom
Mikaela Björklund. Foto: Mikael Nybacka

Björklund fick flest förhandsröster i Närpes

Mats Ekman -
Förhandsrösterna i Närpes bjöd inte på några stora överraskningar. Enligt dessa vore mandatfördelningen oförändrad, SFP 32, SDP 2 och KD 1, medan De gröna inte skulle få någon representant.

2012 blev SFP:s Mikaela Björklund röstmagnet i Närpes, med 407 personliga röster. Hon var också den som fick flest förhandsröster, 147.

När förhandsrösterna på söndagen hade räknats upprepade Björklund bedriften. Med 182 röster toppar hon listan över förhandsröster i Närpes.

SFP-arna Emina Arnautovic är tvåa med 95 förhandsröster och Sven Jerkku trea med 87 röster.

20,9 procent av de röstberättigade i Närpes hade röstat på förhand, vilket var 3,5 procentenheter mera än i kommunalvalet 2012.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan