NyhetsbildZoom
Carl-Gustav Mangs(SFP) har fått många förhandsröster i Kaskö. Foto: Arkiv/Daniel Nissén

Förhandsrösterna i Kaskö ger SFP och VF fördel

Mats Ekman -
När förhandsrösterna räknats är SFP största partiet i Kaskö. Partiet skulle behålla sina fem mandat medan Vänsterförbundet tack vare valförbundet med SFP skulle gå upp till två mandat.

Strax efter klockan 20 på söndagskvällen, när resultatet av förhandsrösterna presenterades i Kaskö, är det fördel de partier som vill att Kaskö ska låta utreda en kommunsammanslagning med Närpes.

SFP skulle få 5 mandat, Vänsterförbundet 2 och Samlingspartiet 2, och tillsammans ger det en majoritet, 9 av 17 platser, i stadsfullmäktige.

SDP skulle behålla sina fem mandat, Sannfinländarna backa från tre till två mandat medan De gröna skulle behålla sin enda plats.

Kasköborna är av tradition flitiga förhandsröstare och det här kommunalvalet är inget undantag. 597 röstberättigade Kasköbor avgav sin röst på förhand, vilket är hela 53,8 procent av väljarna.

Det är den högsta andelen förhandsröster i Vasa valkrets, och näst högst i hela landet, efter Savukoski.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan