NyhetsbildZoom
Marknadsförare Patrik Hellman säger att efterfrågan på finsk havre är god ute i Europa. På torsdagen lastades ett fartyg med 3.000 ton havre Foto: Mats Ekman

Fick fart på havreexporten

Mats Ekman -
På torsdagen lastades ett fartyg med 3.000 ton livsmedelshavre i Kaskö hamn. Och före midsommar ska ytterligare två fartyg fyllas med havre från i huvudsak Österbotten. VIDEO

Exporten av havre över Kaskö har kommit bra i gång, säger Patrik Hellman, marknadsförare vid det lokala bolaget Cewal Grains.

Under det första året, från april i fjol fram till nu, har 19 000 ton (eller 19 miljoner kilo) havre exporterats. Det är brödsäd som ska förädlas till livsmedelsprodukter av olika slag.

Havren kommer i huvudsak från en radie på 100 kilometer från Kaskö.

Läs mera i lördagens SÖ (8.4)


Se här ett videoklipp
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan