Överskott i Korsnäs i fjol

Mona Söderman -
I fjol blev det ett överskott på 282?700 euro för Korsnäs kommun. Lägre kostnader för hälso- och sjukvården är förklaringar till det goda resultatet.

Föregående år uppvisade Korsnäs kommun ett underskott på 280 000 euro medan det i fjol blev ett överskott i motsvarande storleksklass.

Det beror främst på lägre hälso- och sjukvårdskostnader. Både inom specialsjukvården och inom primärhälsovården var kostnaderna lägre än föregående år.

Kommunen gick på en skattesmäll 2015 med ungefär en miljon mindre skatteintäkter jämfört med budgeten. Eftersom kommunstyrelsen var osäker på hur det skulle gå med skatteintäkterna 2016 fick sektorerna i uppdrag att se över kostnaderna. Beslutet blev att 2 procent av budgeten skulle sparas in.

– Sektorerna har gjort ett väldigt gott arbete. Alla har hjälpts åt att uppnå målsättningen, säger kommundirektör Christina Båssar som en förklaring till det positiva bokslutet.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan