Kaskö i topp i Vasa valkrets

Ann-Sofie Långvik -
Kasköborna är de aktivaste förtidsväljarna i Vasa valkrets. Drygt åtta (8,3) procent av invånarna i Kaskö gav sin röst i kommunalvalet efter det första dygnet.

Förtidsröstningen inleddes på onsdagen. I Kristinestad röstade 5,4 procent av kommuninvånarna den första dagen, i Närpes 2,6 procent och i Korsnäs bara 1,4 procent av invånarna.

I stort sett lika många män som kvinnor röstade första dagen.

Uppgifterna är hämtade från Justitieministeriets resultattjänst som uppdaterats klockan 10 på torsdagen. Resultaten uppdateras med en timmes mellanrum.

Valdeltagandet under den första dagen är ungefär det samma som i valet 2012.

<p xmlns="http://www.infomaker.se/npdoc/2.1"

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan