NyhetsbildZoom
Möjligheten att flytta Kaskö daghem till baracker ska nu utredas. Foto: Arkiv: Daniel Nissén

Kan bli baracker för dagis

Daniel Nissén -
Bygge av ett nytt daghem och tillfälliga baracker utreds i Kaskö.

En arbetsgrupp har utsetts för att planera skolområdet i Kaskö och vad som behöver byggas där för daghemmets och skolans behov. Utgångsläget är att nybygget sker i anslutning till högstadiefastigheten som numera inhyser Kaskö svenska och finska lågstadier.

Gruppen ska lämna in sitt förslag före slutet av april.

– Vi går vidare så fort som möjligt. Det får absolut inte vara några fördröjningar i det här ärendet nu, säger stadsstyrelsens ordförande Carl-Gustav Mangs (SFP).

När det gäller daghemmet och de mögelproblem som uppdagats i dess temporära lokal i tekniska centralen har styrelsen gett stadens tjänstemän i uppdrag att utreda möjligheten att flytta daghemmet till baracker i väntan på att det nya blir klart.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan