NyhetsbildZoom
Veli Lampi återvände till VPS inför fjolårssäsongen och vikarierade som lagkapten redan då. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka

Veli Lampi kapten i VPS

Jona Nyström -
Inför cupmötet med FC Inter har VPS röstat fram sin kapten. Rutinerade Veli Lampi bär bindeln den här säsongen.

Mångåriga kaptenen Ville Koskimaa och Sebastian Strandvall är vice kaptener i VPS den här säsongen.

– Det var en liten överraskning att valet föll på mig, säger 32-åriga Veli Lampi till VPS webbplats.

– Jag sa genast åt laget att det är en stor ära och att jag i fjol fick följa med på nära håll hur Ville Koskimaa, som är en stor förebild inom laget, agerar. Jag litar på att jag får stöd av vicekaptenerna, vi är ett team och det är sist och slutligen inte så stor skillnad vem som bär bindeln. Men jag är säkert mer redo en någonsin för uppgiften.

På lördag gör VPS och FC Inter upp om en kvartsfinalplats i Finlands cup. Avsparken i Åbo sker redan klockan 12.

– Visst, det är tidigare än vanligt och det innebär att förberedelserna är annorlunda. Lyckligtvis reser vi ner redan på fredagen och det innebär att vi kan se till att vi är redo, säger Lampi.

FC Inter har värvat friskt under vintern. Tränaren Shefki Kuqi har bland annat plockat in franska mittfältaren Julien Faubert som spelat Premier League-fotboll i West Ham, varifrån han var utlånad till Real Madrid 2009. Inter har även värvat brasilianska mittbacken Alan Henrique som spelat ligafotboll i Portugal med CD Nacional.

Inter slutade tvåa i sin grupp i gruppspelet efter att ha förlorat mot regerande ligamästarna IFK Mariehamn.

– Vi har kollat lite video. Det har blivit lite ändringar i Inter, men det har kvar samma tränare och många spelare. Jag tror att de spelar rätt lika som i fjol. De har individuellt skickliga spelare och är kanske starkare på pappret nu, säger Lampi.

Vinnaren i matchen möter vinnaren i mötet RoPS – SJK i kvartsfinal.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan