Nya kandidater ramlar in

Daniel Nissén -
Sju nya kommunalvalskandidater har blivit klara i Närpes under den senaste veckan.

På tisdag ska partierna lämna in sina kandidatlistor och då slås det fast vilka som kandiderar i vårens kommunalval. Med mindre än en vecka kvar jagar partierna fortfarande villiga kandidater.

Tidigare i veckan blev sex nya namn klara för SFP i Närpes. Med dem är partiet i nuläget uppe i 38 kandidater. Man siktar på att komma upp i 40 till 45 stycken.

Också SDP har lyckats få en ny kandidat i Närpes under de senaste veckorna och har nu fem kandidater. Förhoppningen är att man skulle få ett par till.

Kristdemokraterna har däremot inte lyckats hitta några nya kandidater utan har fortfarande bara en klar. De gröna meddelade förra veckan att man har två kandidater vilket innebär att partiet ställer upp i Närpes för första gången sedan början av 1990-talet.

Ett annat parti som försöker ta sig in i Närpespolitiken är Samlingspartiet men än så länge har man inga kandidater.

Läs mer i lördagens SÖ (25.2).

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan