NyhetsbildZoom
Enheten för ensamkommande minderåriga asylsökande vid Skrattnäsvägen i Kristinestad läggs ner. Foto: Arkiv/Anders Bergvik

121 asylplatser bort från Kristinestad

Anders Bergvik -
Mottagningsenheten för ensamkommande läggs ner och enheten för vuxna och familjer minskar med 100 platser. Samarbetsförhandlingar inleds under våren.

På onsdagen offentliggjorde Migrationsverket nya indragningar på mottagningsenheterna för asylsökande i Finland. Orsaken är att allt färre söker om asyl. Totalt minskas platserna med 1 100 fram till sista augusti.

Röda Korsets mottagningscentral i Kristinestad med drygt 500 platser i dag (inklusive sidobyrån i Korsnäs) förlorar totalt 121 platser.

Enheten för ensamkommande minderåriga asylsökande i Kristinestad som grundades i november 2015 med 21 platser läggs ner, senast 31 augusti.

Enheten har i dag sju anställda och samarbetsförhandlingar inleds under våren.

Mottagningscentralen för vuxna och familjer minskar med 100 platser fram till sista augusti.

De asylsökande är utplacerade i Kristinestad, Kaskö och Närpes och mottagningsenheten har ett 40-tal anställda.

– Migrationsverket har regler för personaldimensioneringen som vi måste följa så sannolikt minskas personalen, säger verksamhetsledare Ricky Berglund på Röda Korsets, Österbottens svenska distrikt.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan