NyhetsbildZoom
Årets företagare i Närpes Peter Rosenholm och Mikael Kauppila bygger som bäst ett långenergihus i centrum. Utsikten från andra våningen är fin. Foto: Mona Söderman

Sancon årets företag i Närpes

Mona Söderman -
Sancon har valts till årets företag i Närpes. Företaget är främst inriktat på utredning av fukt- och vattenskador samt problem med inomhusluften.

Oy Sancon Finland Ab, som grundades 2008, drivs av Peter Rosenholm och Mikael Kauppila. Företaget sysslar också med saneringar av skador. Även nybyggnation ingår i verksamheten.

– Vi kartlägger problemen och reder upp dem, säger Mikael Kauppila.

Deras verksamhetsområde sträcker sig från Kristinestad i söder till Malax-Vasa i norr då det gäller granskningar. I fråga om saneringar och byggande är området lite mindre.

De båda byggarna ser flera orsaker till att fuktproblemen i husen de facto ökar. Peter Rosenholm anser att brådskan inom branschen och för pressade tidtabeller allmänt taget gör att problemen ökar.

– Det skapar större förutsättningar för bekymmer då tidtabellen blir snävare, säger han.

Mikael Kauppila påpekar att också speciellt klimatet på höstarna inverkar. Att höstarna är fuktigare än förr påverkar husen en del.

– Dessutom har vi inga riktiga vintrar längre, säger Peter Rosenholm.

Sancon har de två senaste åren haft 15 anställda. För tillfället är företaget uppe i 20 anställda. Lite fler anställda behövs i och med att Sancon just nu håller på och bygger ett så kallat lågenergihus i Närpes centrum.

En av motiveringarna till att Sancon har tilldelats Närpes stads företagarpris för 2016 är just att företaget har vuxit snabbt och i dag har en omfattande verksamhet med 20-talet anställda.

Priset delades ut på den entreprenörsgala som hölls i Mitt i stan-huset i Närpes centrum på lördagskvällen.

Andra pristagare är:

Årets unga entreprenör: Markus Hannus

Årets kreativa innovatörer: Jan-Erik Granskog och Johnny Juthman

Årets dynamo: Oy Motocheck Ab

Årets hållbarhetspris: Oy Rackman Ab

Andra läser just nu
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan