Två finalplatser till Kstad på UF-mässa

Anders Bergvik -
Kristinestads högstadieskola fortsätter skörda framgångar på ung företagsamhetscenen. Två av företagen vann sina klasser i Vasa och tävlar i den stora finalen i Helsingfors i april.

Rewell Center i Vasa stod värd för den Österbottniska semifinalen i UF (Ung Företagsamhet) Våga vara företagsammässan på torsdagen.

Och sin vana trogen skördade Kristinestads högstadieskola stora framgångar. Totalt delades sju första pris ut vilka även gav biljett till den stora finalen i Helsingfors i april.

Två av dem gick till Kristinestad. 

Företaget World wide UF valdes till bästa företag i klassen grundskolor. Företaget som tillverkar tygkassar med eget tryck består av Adelina Appel, Rickard Lövholm och Julia Westerlund. 

I tävlingen i Vasa deltog såväl högstadier, gymnasier samt yrkesskolor.

Till bästa mässmonter av samtliga snart 80 deltagande skolor valdes My bottle UF, Kristinestads högstadieskola.

Företaget där Sofia Finnström, Matilda Dahlgren, Jim Berg och Elias Enlund ingår säljer vattenflaskor i plast med till hörande tygpåsar och hade byggt sin monter som ett vattenfall.

15 deltävlingar ordnas runt om i Finland.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan