NyhetsbildZoom
20000 euro bjöds för det förfallna och vandaliserade Helenasjukhuset. Foto: Tom Forsman

20000 bjöds för Helenasjukhuset

Tom Forsman -
Efter intensiv stegling i slutminuterna klubbades Helenasjukhuset i Kristinestad av för 20000 euro. Men ännu är affären inte klar.

Det slutliga anbudet på Helenasjukhuset blev 20 000 euro.

Men Utsökningsverket i Mellersta Österbotten och Österbotten ska ännu ta ställning till anbudet innan det blir någon affär. Bland annat ska kostnaderna i samband med försäljningen helst täckas av köpesumman.

Fastigheten med 4 522 kvadratmeter våningsyta plus sex hektar mark ägs av ett konkursbo, och sattes till salu som onlineauktion av Utsökningsverket i slutet av december.

Utgångspriset var noll euro. Sedan förra veckans tisdag har högsta budet varit 2 500 euro. När det var en dryg halvtimme kvar av auktionen började buden rasa in med 500 euros höjning åt gången.

Sedan blev höjningarna större när tre olika budgivare ville knipa affären.

Auktionens sluttid var klockan 12, alternativt tre minuter efter senaste godtagbara budet. Budgivningen fortsatte därför ända till klockan 12.15.

År 2005 köpte Kristinestads stad Helenasjukhuset av Vasa sjukvårdsdistrikt för 200 000 euro, och sålde det till företaget Neurocity året därpå för 205 000 euro.

2007 sålde Neurocity fastigheten för en euro till företaget Nordic Property Holding. Följande år gick bägge företagen i konkurs, och Neurocity visade sig ha varit en bluff.

Staden har inte första inteckning i fastigheten, och har fortfarande inte fått de 205 000 euro som Neurocity skulle betala för den.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan